Tietoa sivustosta

Haaste-lehti on rikoksentorjuntaneuvoston ja oikeusministeriön julkaisema erikoisaikakauslehti. Lehti käsittelee rikoksentorjuntaa ja kriminaalipolitiikkaa yleistajuisesti. Toimitusvastuu on rikoksentorjuntaneuvostolla.

Lehden verkkoversio sisältää painetussa lehdessä julkaistut artikkelit yhden numeron viiveellä: uusimman numeron artikkeleista vain osa julkaistaan verkossa tuoreeltaan. Lehtiarkisto on saatavilla taaksepäin vuoteen 2005 asti, sitä vanhemmat artikkelit saa pyytämällä toimituksesta.

Tämän sivuston päätoimittajana toimii Haaste-lehden toimitussihteeri, viestintäasiantuntija Riikka Kostiainen.

Rakenne

Sivuston käyttöliittymä on jaettu kolmeen palstaan. Vasemmalla palstalla on palvelun valikko, keskipalstalla sivun pääasiallinen sisältö ja oikealla palstalla mahdollisesti kuvia, artikkelin tekstinostoja tai lisätietoa.

Vasemman palstan navigaatioon on sijoitettu lehden arkisto, uutiskijeen ja painetun lehden tilauslomakkeet sekä yleistä tietoa lehdestä.

Lehden artikkelit löytyvät numeroittain Lehtiarkistosta. Lehden sisältö on jaettu myös aihepiireihin nostolistojen avulla. Artikkeleita tietystä aihepiiristä voi etsiä Juttuarkistosta.

Haku

Tietoa ja artikkeleita voi etsiä sivuilta myös hakutoiminnon avulla. Sivukartta on myös käytettävissä.

Toiminnot

Sivun yläreunaan muodostuva linkkipolku kertoo käyttäjän sijainnin sivustolla.

Sivuston käyttöliittymä on skaalautuva eli käyttäjä voi muuttaa tekstien kokoa oikeasta yläkulmasta A-painikkeista tai selaimen Näytä-valikosta valitsemalla Tekstin koko.

Sivustoa voi käyttää myös tekstiversiona. Sisältösivun alalaidasta voi avata tulostuspohjan. Uusimpien numeroiden sisältöä voi jakaa Facebookiin ja Twitteriin.

Linkit

Palvelun sisäiset linkit aukeavat samaan selainikkunaan. Linkit palvelun ulkopuolelle avautuvat uuteen selainikkunaan.

Sivun sisältöön liittyvät linkit ovat pääsääntöisesti sisällön jälkeen tai sivun oikealla palstalla.

Tekijänoikeudet ja verkkopalveluun linkittäminen

Haaste-lehdellä on kaikki oikeudet verkkopalvelussa julkaistavaan tekstiin, kuviin ja tallenteisiin, ellei muuta ole mainittu.

Verkkopalvelussa oleviin teksteihin saa vapaasti linkittää ja tekstiä voi lainata, mutta tällöin lähde on ehdottomasti mainittava. Aineiston muunlaisesta käytöstä on aina sovittava erikseen Haaste-lehden toimitussihteerin kanssa.

Automaattinen tiedonkeräys ja tunnistetietojen käsittely

Haaste-lehden verkkopalvelu on kaikille avoin eikä sivujen selaaminen edellytä rekisteröintiä. Verkkopalvelun käyttäjistä ei kerätä henkilötietoja, joista yksittäinen käyttäjä voitaisiin tunnistaa. Palvelun käytöstä kerätään kootusti tilastollista tietoa palvelun kokonaiskävijämäärästä, suosituimmista sivuista, palveluun sisääntulosivuista ja palvelusta poistumissivuista. Tilastollisten seurantatietojen keräämiseen käytetään evästeitä. Tunnistetiedot talletetaan vain verkkopalvelun teknisen toteutuksen ja käytön varmistamiseksi sekä kehittämisen tueksi.

Tietosuojaseloste

Tekniset suositukset

PDF-muotoisten dokumenttien, kuten julkaisujen, lukemiseen tarvitaan Adobe Readeria tai muuta vastaavaa PDF-lukuohjelmaa. Ohjelman voi ladata ilmaiseksi esimerkiksi Adobe Readerin verkkosivuilta.

Valtioneuvoston verkossa on tietoturvasyistä estetty eräiden liitetiedostotyyppien välitys. Estettyjä ovat sellaiset liitetiedostotyypit, joita yleisesti käytetään virusten tai muun suoritettavan mahdollisesti haitallisen ohjelmakoodin välitykseen. Seuraavat yleisesti käytetyt liitetiedostotyypit poistetaan valtioneuvoston verkkoon tulevasta ja sieltä lähtevästä sähköpostiliikenteestä: .bin, .exe, .cmd, .com, .reg, .scr, .lnk, .mdb, .vbs ja .zip. Asiasta enemmän valtiovarainministeriön verkkosivuilla.

Palaute ja lisätietoja

Sivustosta ja sen sisällöstä voi antaa palautetta Haaste-lehdelle osoitteeseen haaste(at)om.fi. Lisätietoja saa samasta osoitteesta. Palautetta voi lähettää myös käyttämällä sivuillamme olevaa palautelomaketta.

 
Julkaistu 22.5.2018