Tietoa sivustosta

Haaste-lehti on rikoksentorjuntaneuvoston ja oikeusministeriön julkaisema erikoisaikakauslehti. Lehti käsittelee rikoksentorjuntaa ja kriminaalipolitiikkaa yleistajuisesti. Toimitusvastuu on rikoksentorjuntaneuvostolla.

Lehden verkkoversio sisältää painetussa lehdessä julkaistut artikkelit yhden numeron viiveellä; uusimman numeron artikkeleista vain osa julkaistaan verkossa tuoreeltaan. Lehtiarkisto on saatavilla taaksepäin vuoteen 2005 asti, sitä vanhemmat artikkelit saa pyytämällä toimituksesta. Tämä sivusto julkaistiin 19.12.2013.

Tämän sivuston päätoimittajana toimii Haaste-lehden toimitussihteeri, viestintäasiantuntija Riikka Kostiainen oikeusministeriöstä.

Rakenne

Sivuston käyttöliittymä on jaettu kolmeen palstaan. Vasemmalla palstalla on palvelun valikko, keskipalstalla sivun pääasiallinen sisältö ja oikealla palstalla mahdollisesti kuvia, artikkelin tekstinostoja tai lisätietoa.

Vasemman palstan navigaatioon on sijoitettu lehden arkisto, uutiskirjeen ja painetun lehden tilauslomakkeet sekä yleistä tietoa lehdestä.

Lehden artikkelit löytyvät numeroittain Lehtiarkistosta. Lehden sisältö on jaettu myös aihepiireihin nostolistojen avulla. Artikkeleita tietystä aihepiiristä voi etsiä Juttuarkistosta.

Haku

Tietoa ja artikkeleita voi etsiä sivuilta myös hakutoiminnon avulla. Sivukartta on myös käytettävissä.

Toiminnot

Sivun yläreunaan muodostuva linkkipolku kertoo käyttäjän sijainnin sivustolla.

Sivuston käyttöliittymä on skaalautuva eli käyttäjä voi muuttaa tekstien kokoa oikeasta yläkulmasta A-painikkeista tai selaimen Näytä-valikosta valitsemalla Tekstin koko.

Sivustoa voi käyttää myös tekstiversiona. Sisältösivun alalaidasta voi avata tulostuspohjan. Uusimpien numeroiden sisältöä voi jakaa Facebookiin ja Twitteriin.

Linkit

Palvelun sisäiset linkit aukeavat samaan selainikkunaan. Linkit palvelun ulkopuolelle avautuvat uuteen selainikkunaan.

Sivun sisältöön liittyvät linkit ovat pääsääntöisesti sisällön jälkeen tai sivun oikealla palstalla.

Tekijänoikeudet ja verkkopalveluun linkittäminen

Haaste-lehdellä on kaikki oikeudet verkkopalvelussa julkaistavaan tekstiin, kuviin ja tallenteisiin, ellei muuta ole mainittu.

Verkkopalvelussa oleviin teksteihin saa vapaasti linkittää ja tekstiä voi lainata, mutta tällöin lähde on ehdottomasti mainittava. Aineiston muunlaisesta käytöstä on aina sovittava erikseen Haaste-lehden toimitussihteerin kanssa.

Automaattinen tiedonkeräys ja tunnistetietojen käsittely

Haaste-lehden verkkopalvelu on kaikille avoin eikä sivujen selaaminen edellytä rekisteröintiä. Verkkopalvelun käyttäjistä ei kerätä henkilötietoja, joista yksittäinen käyttäjä voitaisiin tunnistaa. Palvelun käytöstä kerätään kootusti tilastollista tietoa palvelun kokonaiskävijämäärästä, suosituimmista sivuista, palveluun sisääntulosivuista ja palvelusta poistumissivuista. Tilastollisten seurantatietojen keräämiseen käytetään evästeitä. Tunnistetiedot talletetaan vain verkkopalvelun teknisen toteutuksen ja käytön varmistamiseksi sekä kehittämisen tueksi.

Lue lisää tietosuojasta

Palaute ja lisätietoja

Sivustosta ja sen sisällöstä voi antaa palautetta Haaste-lehdelle osoitteeseen haaste(at)om.fi. Lisätietoja saa samasta osoitteesta. Palautetta voi lähettää myös käyttämällä sivuillamme olevaa palautelomaketta.

Sivuston saavutettavuudesta voi antaa lisäksi palautetta saavutettavuuslomakkeella.

 
Julkaistu 11.9.2020