Ammattilaisten rikoksentorjuntakoulutus sai hyvän vastaanoton

Rikoksentorjuntaneuvosto ja Laurea-ammattikorkeakoulu järjestivät yhdessä alkuvuonna rikoksentorjuntakoulutuksen ammattilaisille. Koulutus oli suunnattu ensisijaisesti sellaisille kuntien työntekijöille, jotka työssään käsittelevät rikollisuuteen ja turvallisuuteen liittyviä aiheita. Koulutukseen kuuluu kaksi lähiopetuspäivää sekä ryhmätöitä ja runsaasti verkko-opetusta. Viiden opintopisteen koulutuksen aloitti helmikuussa yli 50 innokasta ja sen sai päätökseen noin 40 osallistujaa. Siihen osallistui paitsi kuntien virkamiehiä myös esimerkiksi poliisin, järjestöjen ja elinkeinoelämän edustajia ympäri Suomea.

Koulutuksessa käsiteltiin mm. rikollisuuteen liittyvää perustietoa, rikoksentorjunnan organisointia, kuntien työvälineitä, turvallisuustyön alueita, työn arviointia ja viestintää. Ryhmätöissä teoria laitettiin käytäntöön. Ryhmien itse valitsemat aiheet olivat mielenkiintoisia: ikäihmiset valepoliisihuijausten kohteena Lapissa, Turun kauppatorin elävöittäminen, helsinkiläisen siirtolapuutarha-alueen mökkimurtojen ehkäisy, nuorten nettikiusaaminen, nuorison häiriökäyttäytymisen ehkäisy Keravalla ja lisäksi kolme ryhmää kehitteli myymälävarkauksien ehkäisyä eri näkökulmista ja eri puolella Suomea.

Palaute koulutuksesta oli enimmäkseen myönteistä, joskin vähän ristiriitaista. Esimerkiksi osa osallistujista olisi halunnut lisää lähiopetusta ja osa päinvastoin arvosti sitä, että kurssi perustui verkko-opetukseen. Samoin ryhmätöitä sekä kiiteltiin että moitittiin. Rikoksentorjuntaneuvosto harkitsee parhaillaan uuden koulutuksen järjestämistä. /RK

 
Julkaistu 8.6.2018
Sivun alkuun |