EU:n rikoksentorjuntakilpailun 2015 voitti Hollanti kyberrikoshankkeellaan

Euroopan rikoksentorjuntakilpailu ECPA ratkesi joulukuussa Luxemburgissa. Kilpailun teema oli kyberrikollisuuden torjunta. Kilpailun voitti Hollannin hanke "SME Cybersecure". Kyseessä oli laaja mediakampanja, jolla varoitettiin pieniä ja keskisuuria yrityksiä kyberrikollisuuden vaaroista. Lisäksi siihen liittyi alueellisia kiertueita. Tietopaketin saamisen lisäksi yrityksillä oli mahdollisuus ilmoittautua mukaan koehakkerointiin, jonka kautta ne saivat tietoa haavoittuvuuksistaan ja siitä, miten niitä voidaan korjata.

Kilpailussa palkittiin myös Saksan ja Luxemburgin hankkeet. Saksan "mediasankarit" -ohjelma pyrkii muuttamaan asenteita nettikiusaamista ja sen uhriksi joutuneita kohtaan opettamalla koululaisille empatiataitoja. Strukturoitu ohjelma on integroitu koulun normaaliin opetukseen ja sitä vetävät asiaan koulutetut opettajat. Luxemburgin "Bibi ja ystävät" -hanke puolestaan keskittyy 3–6-vuotiaiden lasten nettiturvallisuuteen sadun keinoin. Tarkoituksena on opettaa turvallisuusasioita positiivisesti.

Suomea edusti Pelastakaa Lasten kehittämä verkkosivusto (otanvastuun.fi) ihmisille, jotka tuntevat seksuaalista kiinnostusta lapsiin ja lasten kuviin. /RK

Hankkeet löytyvät tietopankista haulla ECPA 2015 osoitteessa eucpn.org.

 
Julkaistu 23.3.2016
Sivun alkuun |